(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Narozeninový dort aneb udělala jsem si pro sebe :o)
Potřebné ingredience
KORPUS - 300g hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 200g moučkového cukru, 4 vejce, 100g oleje, 100g vlažné vody, kakao, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
KRÉM - 1 pomazánkové máslo, 1 šlehačka, lžíce cukru (šlechačku vyšlehat do tuha, přimíchat máslo a podle chuti dosladit)
ZDOBENÍ - marcipán, Raffaello kuličky
Postup přípravy
smíchat mouku s prdopečem, cukrem, žloutky, olejem a vodou, na závěr přimíchat sníh z bílků, pak oddělit 1/3 těsta a obarvit kakaem
do vymazané a vysypané formy doprostřed klademe na střídačku 2 lžíce světlé hmoty a na to jednu lžíci tmavé hmoty, a tak pořád dokola (inspirace zde na MMB u paní Dáši V. (onasi), supr nápad a úžasný výsledek!!!). Pečeme na 175 stupňů cca 50 minut (podle trouby, jak jste zvyklé péct bábovku :-))
vychladlý korpus jsem pomazala krémem (možno samozřejmě i rozkrojit a namazat dle libosti i uvnitř - já bohužel neměla čas) a ozdobila marcipánem a Raffaellem
do vymazané a vysypané formy doprostřed klademe na střídačku 2 lžíce světlé hmoty a na to jednu lžíci tmavé hmoty, a tak pořád dokola (inspirace zde na MMB u paní Dáši V. (onasi), supr nápad a úžasný výsledek!!!). Pečeme na 175 stupňů cca 50 minut (podle trouby, jak jste zvyklé péct bábovku :-))
vychladlý korpus jsem pomazala krémem (možno samozřejmě i rozkrojit a namazat dle libosti i uvnitř - já bohužel neměla čas) a ozdobila marcipánem a Raffaellem
korpus po upečení
korpus po namazání
a výsledek :o)... ještě přidám rozkrojený, ale až večer :-)))
:o)
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
onasi
(upraveno)
18. 5. 2008, 21:53
je to úžaný nápad s tím raffaelem a kytičkou pod ním, krásný kontrast... super!!!
zuzaa
(upraveno)
18. 5. 2008, 21:31
Ten vypadá extra jedle Moc se vám povedl a máte ho krásně nazdobený
janulka44
(upraveno)
22. 2. 2008, 9:16
Dort je moc pěkný...přeji Vám vše nejlepší...
Kamuša
(upraveno)
22. 2. 2008, 9:16
Nádhera Ještě k tomu krému-to se smíchá jen pomazánkové máslo se šlehačkou?
akdar
(upraveno)
22. 2. 2008, 10:31
@Kamuša
Šlehačku ušlehat do tuha a pak vmíchat pomazánkové máslo - je to krém ze slavného výborného tiramisu tady na MMB ... dosladit podle chuti, jak má kdo rád
Kamuša
(upraveno)
22. 2. 2008, 11:50
@akdar
Sbíhaj se mi sliny to bude naminka díky
EvaStej
(upraveno)
21. 2. 2008, 17:02
No paráda ten se povedl.Krása.
šutynka
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:48
nááádhernýýýý super barevná kombinace
Edicek
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:08
Krásný , jste šikovná
PRATELKA
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:04
Jé ten je nádhernej a mě udělal docela dobrou náladu, jako že jste si ho prostě udělala a hotovo, tak všechno nejlepší
keltka
(upraveno)
21. 2. 2008, 15:56
dort je krásný a víte co je na něm nejkrásnější?že jste si ho pekla pro sebe není nad to,udělat si radost opravdu se vám povedl v jednoduchosti je krása... tak at se oslava podaří a přeji jen to nejlepší
Inka82
(upraveno)
21. 2. 2008, 15:28
ten je krásnej!!!!
Zrušený účet
(upraveno)
21. 2. 2008, 15:15
krasa
Dulidu
(upraveno)
21. 2. 2008, 15:12
Dobrý den, to musí být dobrota Chtěla bych se zeptat - marcipán máte pravý nebo falešný? Nerozpouští se na krému ze šlehačky? Mám tenhle krém taky moc ráda, ale neodvážila jsem se ho dát pod marcipán - tak jsem kombinovala s malým množstvím máslového na potření . A hezké narozeniny a dobrou chuť
akdar
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:54
@Dulidu
Díky , marcipán je pravý koupený, z nedostatku času , a já jsem se odvážila, protože mi to po pravdě vůbec nedocvaklo, že by mi ta barva mohla pustit do krému , takže máte pravdu, když nadzvednu kytičku, je to pod ní trochu červené, ale dál se to zatím nešíří a cca za půl hodiny ho naporcujeme, takže už se to rozpustit nestihne , ale kdyby měl ten dort vydržet do druhého dne, tak je lepší dát si práci a potáhnout marcipánem nebo čokoládou nebo zvolit vhodnější krém, máte naprostou pravdu
Dulidu
(upraveno)
21. 2. 2008, 18:32
@akdar
Děkuju za odpověď, já jsem spíš myslela to, jestli se ten marcipán nerozmáší a nerozpouští na té šlehačce, ne kvůli barvě. A dobrou chuť
akdar
(upraveno)
22. 2. 2008, 7:37
@Dulidu
Aha ... marcipán se nerozmáčel, i teď ráno je OK (asi teda zabrala i lednice, kde byl přes noc)